MOVING THE SENSES

YOGA IN HET PARK.

We willen meer van dat; het buiten zijn én het bewegen!

Yoga blijft één van de uitgebreidste trainingen van onze spiergroepen en het in beweging zetten van het gehele lichaam.

Wanneer we buiten bewegen, onder de mensen en onder de weerselementen van het moment, dan ervaren we nog meer het leven in ons aanwezig.

We creëren erdoor meer transformatie mogelijkheden, het extra trainen van het verstillen en positief benutten van onze mind, het loslaten van alles wat ons tegenhoudt in ons volle potentieel te gaan leven.

Onze zintuigen worden buiten nog meer geoefend en de gronding krijgt nog meer kans volop gevoeld te worden.

Bij deze yogalessen gebruiken we de natuur rond ons om meer prana op te nemen en verwerkte energie los te laten. We ervaren een geurreis door het toepassen van 100% natuurlijke essentiële oliën en we versterken onze marmapunten en dus vergroten we onze vitaliteit.

Meer info over de yogalessen in de buitenlucht vind je hier.

DE KRACHT VAN AROMA.

In de praktijk gebruikt Ann essentiële oliën en de aromatische geur van planten in de voortuin om een rustgevende en ondersteunende beleving te ervaren.

Ook op het festival werken we met geuren en natuurlijke verzorgingsproducten. Alles wat we gebruiken gaat naar de aarde dus beklemtonen we het belang van het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

 

  KEN JOUW RITME.

Under The OKA-TREE willen we dat elk individu volledig en volwaardig zichzelf kan zijn. Ook als er soms nog schaamte en gebrek aan durf of zelfvertrouwen in de weg staat. De weg samen is om daar ook ruimte voor te laten en te tonen dat perfectie ligt in het volkomen imperfect durven zijn. 

Onze hersenen beïnvloeden onze coördinatie, gewaarwording in de ruimte, onze emoties, onze perceptie én ook in de omgekeerde richting laten bepaalde levenservaringen een figuurlijk litteken na in onze hersenen en celgeheugen.

Onze stem en onze coördinatie is wat het op dat moment is, maar kan ook wel geoefend worden.

Op ons UNDER THE OKA-TREE festival geven we altijd de ruimte om samen te groeien op het vrij podium, waar je jouw talent of weg naar talent of gewoon je expressie kan uiten. Zingen, gedichten of geschreven teksten voorlezen, een stuk dans, muziek,….. het gaat erom dat je op weg bent om jouw eigen ritme in het leven te kennen, te eren en te durven tonen als unieke zijn in het geheel van alle mensen samen.

WERELDKEUKEN POT-LUCK.

Op onze sangha’s of samenkomsten organiseren we vaak een pot-luck waarbij iedereen lekker eten samenbrengt. We kiezen voor een vegan wereldkeuken.

Samen eten doet verbinden en bovendien maken de heerlijke smaken ook verbindingen met onze hersenen. We voeden ons innerlijk vuur door een gezonde maaltijd én we leren nieuwe gerechten kennen.

Er zit nooit druk op deze samenkomsten, ook kruidenthee ’s of helend water of een kleine gezonde snack is meer dan welkom om samen te delen.

Op het festival is de regel ook, breng jouw eigen bord en bestek mee. We proberen zo zorgzaam mogelijk om te gaan met spullen en de natuur.

KLEUR en CREATIE.

Het is goed om onze binnenwereld te vertolken naar buiten, onze eigen taal te spreken en daarbij begrijpen dat géén ander dezelfde taal spreekt. Elke binnenwereld is anders en hoe heerlijk om jouw eigen binnenwereld én die van de ander te leren kennen en telkens opnieuw verwonderd te zijn.

Wees creatief, gebruik natuurlijke verf, breng naar buiten wat leeft vanbinnen.

Op UNDER THE OKA-TREE festival geven we ruimte voor creativiteit en expressie.

We gebruiken natuurlijke materialen of ons eigen lichaam om unieke kunst te creëren, met onze divine fool erbij die even vraagt aan de kritische realist in ons om plaats te maken voor expressie vanuit plekken in onze binnenwereld waar we misschien nog nooit eerder geweest zijn.

Het gaat om loslaten, openen en weer loslaten.